Sopimus- ja tilausehdot

Yleiset sopimusehdot

Nämä ovat VireGym Lehmon yleiset sopimusehdot. Ostaessasi asiakkuuden, kuukausilatauksen, 10 kerran sarjakortin tai kertakäynnin verkkokaupastamme tai asiakaspalvelustamme, hyväksyt nämä ehdot ja sitoudut noudattamaan näitä ehtoja. Luethan nämä huolellisesti läpi.


1. Palvelut

VireGym (myöhemmin kuntosali) tarjoaa asiakkailleen kuntosalipalveluja. Asiakas voi ostaa palveluiden käyttöön oikeuttavan asiakkuuden verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta. Verkkokauppaostos tulee maksaa verkkokaupassa maksukortilla, verkkopankkitunnuksilla tai liikuntaedulla. Asiakaspalvelu on avoinna rajoitetusti ja sen aukioloajat löydät kotisivuiltamme. Oston jälkeen asiakkaan sähköpostiin toimitetaan tilausvahvistus. Jatkuvissa asiakkuuksissa seuraavien kuukausien maksut veloitetaan asiakkaan valinnan mukaan, joko toistuvalla korttiveloituksella tai kuukausilaskutuksella.

Asiakkaalla on valittavissa seuraavat kuntosalin käyttöön oikeuttavat tuotteet:
Jatkuva asiakkuus, kuukausilataus, 10 kerran sarjakortti sekä kertakäynti.

Kuntosalin käyttöön oikeuttavista tuotteista maksetaan hinnaston mukainen maksu. Jatkuvan asiakkuuden solmimishetkellä asiakkaalta veloitetaan kertaluonteinen hinnaston mukainen aloitusmaksu.

Omatoimiseen kuntosaliharjoitteluun kuntosali on avoinna 04-24 välisenä aikana. Ulko-ovi aukeaa omalla kulkutunnisteella klo 04-23.30 välisenä aikana. Kuntosalin tiloista tulee poistua klo 24.00. Oleskelu tiloissa sulkemisajan jälkeen aiheuttaa hälytyksen, jolloin vartiointiliikkeen hälytysmaksu veloitetaan asiakkaalta.

Omatoimisen kuntosaliharjoittelun alaikäraja on 15 vuotta. Alle 18-vuotias henkilö tarvitsee huoltajan kirjallisen suostumuksen ennen harjoittelun aloittamista. Alaikäinen kuntoilee sopimuksen hyväksyneen huoltajan vastuulla.

Kuntosalipalvelujen lisäksi kuntosalilla on tarjolla myös henkilökohtaisen valmennuksen palvelut, personal training palvelut sekä pienryhmävalmennukset ja erilaiset liikuntakurssit. Näille ilmoittaudutaan erikseen sähköpostin välityksellä.

2. Maksutavat

Verkkokaupassa ostoksen voi maksaa korttimaksulla, verkkopankkitunnuksilla sekä liikuntaeduilla. Asiakaspalvelussa asiakas voi maksaa maksukortilla tai liikuntaeduilla.

Jatkuvissa asiakkuuksissa asiakas voi valita toistuvan korttivelotuksen, jolloin kuukausimaksu veloitetaan hänen kortiltaan kerran kuukaudessa automaattisesti. Jatkuvan asiakkuuden kuukausimaksut voi maksaa myös laskulla (e-lasku tai sähköpostilasku). Laskulla maksettaessa jatkuvan asiakkuuden hintaan on lisätty hinnaston mukainen laskutuslisä.

Kuntosalin käyttöön oikeuttavia tuotteita voi maksaa myös liikuntaeduilla (esim. Smartum, Epassi).
Jatkuvan asiakkuuden kuukausimaksuja maksettaessa liikuntaedut on toimitettava ennakkoon, ennen toistuvan veloituksen / laskun muodostumista. Jo muodostunutta tai erääntynyttä laskua ei voi enää maksaa liikuntaedulla, vaan etu käytetään seuraavan kuukauden maksuun.

3. Kulkutunniste

Verkkokauppaoston jälkeen asiakas saa itselleen henkilökohtaisen kulkutunnisteen. Kulku kuntosalille on mahdollista puhelimeen ladattavan applikaation avulla heti verkkokauppaoston jälkeen. Asiakkaalla on myös mahdollisuus ostaa itselleen erillinen kulkutunniste (kulkulätkä) hinnaston mukaisella hinnalla asiakaspalvelusta. Kulkutunniste (sekä applikaatio että kulkulätkä) on henkilökohtainen eikä sitä saa luovuttaa toisen henkilön käyttöön. Omalla kulkutunnisteella ei myöskään saa tuoda tai laskea kuntosalin tiloihin muita henkilöitä. Asiakas on vastuussa oman kulkutunnisteen asianmukaisesta käytöstä sekä sen huolellisesta säilyttämisestä. Kulkutunnisteen väärinkäytöstä voi seurata 200€ väärinkäyttömaksu.

Kulkutunnisteen katoamisesta tulee ilmoittaa viipymättä asiakaspalveluun. Rikkoutuneen tai hävinnen kulkulätkä tilalle asiakas voi hankkia uuden kulkulätkä hinnaston mukaisella hinnalla.

4. Sopimuksen voimassaolo

Jatkuva asiakkuus on voimassa toistaiseksi, kunnes se irtisanotaan 30päivän irtisanomisajalla. Irtisanominen tehdään oman asiakastilin kautta tai asiakaspalvelussa. Jos 30päivän sisään mahtuu vielä yksi laskun eräpäivä, tulee se lasku maksaa ja palveluja saa käyttää sen kauden loppuun saakka.

Jos asiakkaalla on jatkuva asiakkuus ja maksutapana toistuva korttiveloitus, asiakkuus katkeaa, jos korttimaksua ei voida veloittaa.

Jos asiakkaalla on maksamattomia laskuja, asiakkuus katkaistaan ja asiakkaan palveluiden käyttöoikeus päättyy, kunnes laskut ovat ajan tasalla.

Kuukausilataus oikeuttaa käyttämään palveluja 30 päivän ajan ostohetkestä.
10 kerran sarjakortti oikeutta käyttämään kuntosalinpalveluja 10 kertaa. Sarjakortin kertakäynnit tulee käyttää kuuden (6) kuukauden aikana.

Kertakäynti oikeuttaa yhteen kuntosalikäyntiin. Kertakäynti on käytettävä seitsemän (7) päivän sisällä ostohetkestä.

Kuntosalin käyttöoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle.

Jatkuvan asiakkuuden voi tarvittaessa tauottaa terveyssyistä lääkärin tai muun terveydenhuoltohenkilön todistusta vastaan ilmoittamalla asiasta asiakaspalveluun sähköpostitse. Tauotus tarkoittaa jatkuvan asiakkuuden tilapäistä keskeytystä. Lyhyin keskeytysaika on yksi (1) kuukausi ja maksimi kaksitoista (12) kuukautta.

5. Kuntosalin säännöt

Ostamalla kuntosalin käyttöön oikeuttavan tuotteen, asiakas sitoutuu samalla noudattamaan kuntosalin sääntöjä. Kuntosalin säännöt löytyvät keskuksen seinältä, asiakkaan saamasta tilausvahvistuksesta sekä näiden sopimusehtojen lopusta.

6. Vastuu ja vakuutukset

Asiakas harjoittelee kuntosalin tiloissa omalla vastuullaan ja vapaaehtoisesti. Asiakas vastaa itse siitä, että hänen terveydentilansa on sellainen, että hän kykenee itsenäiseen harjoitteluun. Asiakas vastaa itse henkilökohtaisesti riittävästä, harjoittelun vaatimasta ja kattavasta vakuutusturvasta. Alle 18-vuotiaat harjoittelevat huoltajan vastuulla. Kuntosali ei vastaa asiakkaan omaisuudesta, sairastumisesta, loukkaantumisesta tai onnettomuudesta keskuksen tiloissa tai alueella.

7. Hinnaston muutokset

Mahdollisista hinnaston muutoksista ilmoitetaan asiakkaille vähintään 30päivää ennen kuin uudet hinnat astuvat voimaan.

VireGymin säännöt

 • Omalla kulkutunnisteella kuntosalin tiloihin ei saa päästää / tuoda ulkopuolisia henkilöitä. Poikkeuksena tästä ovat pienet lapset, jotka viettävät aikansa lapsille tarkoitetulla alueella aikuisen treenin ajan.
 • Lapsille on varattu oma alue kuntosalin etuosasta. Lapset ovat tervetulleita kuntosalillemme, mutta heidän tulee viihtyä lapsille varatulla alueella. Turvallisuussyistä lapset eivät saa leikkiä tai juoksennella kuntosalin puolella. Myöskään kuntosalin laitteet tai välineet eivät ole tarkoitettu lasten käyttöön.
 • Pese kädet ennen treeniä ja treenin jälkeen. Tulethan treenille vain terveenä.
 • Suosittelemme käyttämään treenipyyhettä kuntosalilaitteilla harjoitellessasi.
 • Pyyhi laitteista näkyvät hikijäljet käyttösi jälkeen.
 • Käytä aina asianmukaista vaatetusta ja sisäjalkineita. Pelkillä sukilla tai paljain jaloin liikkuminen on kielletty.
 • Pidetään yhdessä huolta kuntosalimme siisteydestä, Huolehdithan siis välineet takaisin omille paikoilleen.
 • Vapauta laite toisten käyttöön taukosi ajaksi.
 • Vältähän puhelimen käyttöä kuntosalillamme. Anna itsellesi ja muille mahdollisuuden häiriöttömään kuntoiluun.
 • Muiden, kuin itsensä, valo- tai videokuvaaminen on ehdottomasti kielletty.
 • Asiakkailta odotetaan kuntosalin tiloissa siisteyttä ja hyviä tapoja. Huolehdithan myös henkilökohtaisesta hygieniastasi.
 • Tupakointi, omien alkoholituotteiden, huumeiden tai muiden päihdeaineiden käyttö ei ole sallittua kuntosalin tiloissa. Myös tilojen käyttö päihtyneenä on ehdottoman kiellettyä.
 • Jos asiakas tahallisesti vaurioittaa kuntosalin kalustoa, kiinteistöä tai irtaimistoa, hän on velvollinen korvaamaan vahingon täysimääräisesti. Painojen heittely ja voimakas pudottelu on kielletty.
 • Ainoastaan nestemäisen magnesiumin käyttö on sallittu.
 • Asiakas on tietoinen, että kuntosalimme toimitilassa on tallentava kameravalvonta.
 • Kuntosalin palveluliiketoimintaan sisältyvät yksilö- ja pienryhmävalmennuspalvelut sekä niihin rinnastettavat ohjauspalvelut. Asiakkaalla ei ole oikeutta tuoda omaa valmentajaa/ohjaajaa tai toteuttaa edellä mainitun kaltaisia palveluita keskuksen tiloissa ilman erillistä lupaa.
 • Mikäli asiakas ei noudata sääntöjä ja ohjeita, tai muutoin käyttäytyy hyvien tapojen vastaisesti toisia asiakkaitamme tai henkilökuntaamme kohtaan, voidaan asiakkuus jäädyttää määräajaksi tai perua kokonaan.